Kuchnia camperowicza. Zabawa w krążki

Jeśli weźmiemy już gotowe krążki, nie trzeba wtedy kroić, głów odcinać, wyjmować flaczków. Mamy krążki i już możemy robić obiadek.  Można je zrobić w piwie, z cytrynką, żeby rybą nie pachniały,  jak kto lubi. Najlepsze są jednak ciepłe i chrupiące.

To prosty sposób na danie w camperowej kuchni.

Składniki: Kalmary, mąka, jajko, zimna woda( można zamiast wody dodać piwo), sól, pieprz.

Przygotowanie:

Kalmary umyć, ususzyć, posolić, popieprzyć.

Robimy ciasto : roztrzepujemy jajko, dodajemy bardzo zimnej wody i na końcu mąki

Wrzucamy krążki kalmara do ciasta i smażymy na głębokim oleju do koloru złocistego.

 

Zdjęcia z naszej camperowej kuchni francuskiej.

P1270782m

P1270788m

P1270783m

P1270784m

P1270797m

P1270786m