France avec Passion „Folk and Food Anny Moskal „

wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal

Od tej pory myślę o jedzeniu inaczej. Gdy widzę czerwoną porzeczkę myślę- cudowna broszkę, idealnie pasująca do białej sukienki. Kiedy zaś biorę do ręki czosnek dostrzegam w nim tajemniczy kwiat.  Wiele się zmieniło od czasu, kiedy porządnie zmoknięci weszliśmy obejrzeć wystawę zdjęć Anny Moskal „Folk and Food” w paryskiej restauracji Alcazar będącej częścią wydarzenia „Le menu de Chopin”.

Czerwone porzeczki, czosnek, zielony groszek, orzeszki, rabarbar, jeżyny i maliny, które zwykle trafiają na talerze tym razem rozbudziły moją wyobraźnię. Misternie poukładane i sfotografowane pokazując swoją znaną rzeczywistość uzyskały nowy kształt, tworząc nowe piękno. Jedzenie to wiele światów wyobraźni.

Od wystawy minęło już sporo czasu, a ja nadal zastanawiam się nad sposobem ułożenia czerwonych porzeczek z ludowej broszki. Wyobraźnia długo działa.

Anna Wyrzykowska

Paryż, 9.07.2014

wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal
wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal
wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal
wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal
wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal
wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal
wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal
wystawa Folk&Food 2014 fot. Anna Moskal

 

logo_annampskal

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *